BLOG

METROPOL PARASOL

metropol parasol sevilla

Elke toerist die vandaag Sevilla bezoekt weet dat de Metropol Parasol één van de highlights is van de Andalusische stad. Aangekomen ter plaatse, verneemt iedere toerist dan ook meteen dat de bijnaam van dit bijzondere bouwwerk las setas is (oftewel: champignons), genoemd naar de gelijkaardige vorm. Eigenlijk net zoals wij het Gerechtsgebouw van Antwerpen liever de frietzakskes noemen.

metropol parasol sevilla

In 2010 bezochten we met architectuurstudenten van KU LEUVEN ook de stad Sevilla en bekeken we alle hotspots van de stad. Wat voor ogen stonden we te trekken, toen we plots deze onafgewerkte houten constructie zagen oprijzen. Niemand had een idee wat het was, niets over te vinden in de reisgidsen en smartphones bestonden er helaas nog niet om dat even snel op te zoeken.

metropol parasol sevilla

Maar het is wel bijgebleven. Ik keek er dan ook enorm naar uit om zes jaar later het afgewerkte geheel te bekijken. En ik moet zeggen dat het me wel aanspreekt. Voor 3 euro krijg je een ticket om bovenop de Metropol Parasol een wandeling te maken en de stad te bewonderen. Bovendien krijg je in ruil voor het ticket nog een tinto de verano aangeboden en heb je een schitterend uitzicht op Sevilla. Daar zeg je toch geen no tegen?

metropol parasol sevilla

Nu zorgen las setas – een ontwerp van de Duitse architect Jürgen Mayer – voor een opwaardering van de wijk, maar ik kan me goed voorstellen dat buurtbewoners er oorspronkelijk niet blij mee waren dat er zo’n vreemde megalomane constructie oprees voor hun raam.

metropol parasol sevilla

De stad Sevilla is trouwens sowieso een aanrader voor een portie cultuur, lekkere tapas, deugddoende ontspanning en een streepje zon. Vergeet dus zeker ook niet Metropol Parasol te bezoeken als je er bent. Gelukkig staan las setas ondertussen wel in de reisgidsjes!

setasdesevilla.com