CARREAULINE

profielfoto Caroline Van Doren

 

Op deze persoonlijke website geef ik mijn mening over de architectuuractualiteit, schrijf een opmerking over een lezing van een architect die ik bijwoonde, recenseer kort een tentoonstelling of toon een foto van iets dat mij opvalt. Een wekelijkse update moet je hier echter niet verwachten. Ik probeer op regelmatige basis iets te posten, maar enkel als ik iets interessants heb gezien en daarover iets wil melden. Volg me via de sociale media om op de hoogte te blijven of wees vrij om hier gewoon geregeld eens een kijkje te komen nemen.

Na me vijf jaar volledig te hebben ingezet aan de KU Leuven had ik het diploma  Burgerlijk Ingenieur – Architect in handen. Na die studies ben ik niet meteen aan mijn architectuurstage begonnen, maar heb ik ook nog de Master Journalistiek aan Lessius Antwerpen (KU Leuven) gevolgd. Een vreemde keuze voor buitenstaanders (die ik dan ook geregeld mag toelichten), maar mijn doel was duidelijk: beter leren schrijven over architectuur.

Tijdens de architectuuropleiding heb ik stage gelopen bij osar architecten (Antwerpen) en Erfgoed & Visie (Malle). Na het afstuderen koos ik ervoor om meteen de praktijk in te duiken en als assistent-projectleider te gaan werken bij Algemeen Aannemer Verstraete & Vanhecke (Antwerpen). De Orde van Architecten keurde hiervan 6 maanden goed als gespecialiseerde stage. Uiteindelijk heb ik bijna 2,5 jaar werfervaring opgedaan met het van begin tot einde opvolgen van 2 projecten. Nadat deze 2 werven volledig opgeleverd waren, vond ik het tijd om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten en mijn architectuurstage verder te zetten. Sinds mei 2015 ben ik als stagiair ingenieur-architect aan de slag bij Verdickt & Verdickt Architecten (Antwerpen).

Bij de opleiding Journalistiek kreeg ik de kans om een maand mee te draaien op de redactie van A+, Belgisch Tijdschrift voor Architectuur. Na deze stage ben ik beginnen werken als freelance journalist voor dit tweemaandelijks tijdschrift.

In de nieuwsbrief oktober 2012 van Lessius Antwerpen of via de brochure van de Master Journalistiek vind je mijn getuigenis terug over de combinatie van architectuur en journalistiek.

Naast deze universitaire vormingen die ik heb gevolgd, heb ik ook andere interesses die aanleunen bij het architectuurveld. Zo deed ik al enkele workshops over digitale fotografie waarbij ik de gebouwde omgeving beter in beeld probeer te brengen. Tijdens het schooljaar 2014-2015 volgde ik een avond per week Initiatie Tekenen om volledig te ontspannen na de werkdag en zo mijn ideeën duidelijker op papier te krijgen. Tijdens de studies word je constant gevoed met interessante ideeën en personen, door bewust andere opleidingen te volgen probeer ik mijn blik op architectuur zelf scherp te houden.

Ook deze website is een middel om mijn architectuurhorizon te verruimen en mijn nieuwsgierige aard te voeden. Naast mijn portfolio vind je hier ook blogartikels terug. Door iets te bezoeken en bewust op zoek te gaan naar meer informatie rond een bepaald onderwerp, leer ik nieuwe dingen kennen die ik dan ook graag met jullie deel. De meningen die ik hier deel zijn mijn persoonlijke visie waar alleen ik verantwoordelijk voor ben. Indien je het niet eens bent met mijn opinie, mag je zeker jouw reactie achterlaten om hierover samen te reflecteren.

 

Caroline Van Doren