BLOG

GROEN OP HET DAK

Vanaf vorige lente is er aan de achterkant van het station Antwerpen-Berchem, een fietsparking ontsproten. Dit bouwwerk wordt ook wel een ‘fietstempel’ genoemd zoals op de site van de NMBS staat te lezen. Of de constructie mooi is, daar zijn de meningen over verdeeld. Opvallen doet ze in ieder geval en we geven mee dat deze ook zeer praktisch is en wel degelijk zijn nut bewijst.

IMG_2673 - kopie

Sinds een klein jaar woon ik op een boogscheut van dit station, dus ik wandel/fiets/bus/rijd er geregeld voorbij. De witte ‘woordguirlande’ die op de glazen balustrade prijkt heb ik al vaak proberen te ontcijferen en me afgevraagd of er wel enige betekenis achter schuilgaat. Een beetje gegoogle leert ons dat er in het specifieke lettertype – elke letter is even breed – verschillende teksten schuilen met woorden als ‘flarden geronk’ en ‘koffie bitterzoet’. Volgende keer toch nog eens een poging wagen om de verzen uit te pluizen.

IMG_2684 - kopie

Maar wat we sinds kort écht opvalt, zijn de groene plukjes bovenop het dak van deze fietsenstalling. Het dak van de constructie is blijkbaar een volwaardig groendak. Al kan dit dak ook als bijkomende fietsenparking gebruikt worden indien het huidige aanbod te klein is. Zou het komen doordat de bloemen nu in bloei staan dat het me opvalt? In ieder geval iets om volgende keer nog eens nader te bekijken als mijn trein in Berchem aankomt. En er dan snel uit te springen uiteraard.

IMG_2675 - kopie